fredag 3 april 2009

Petit, perro och petshopboys

Idag var sista dagen på vår långa (men väldigt roliga!) kursvecka. Vi började veckan med att åka ned till Vimmerby och lära oss att trimma petit basset griffon vendéen på Marinas Trim & Hundfrisörskola. Det var kul att få lära sig hur de ska se ut av en riktig rasspecialist. Hundarna vi trimmade var väldigt trevliga. Jag hade packat ned mina träningskläder och såg fram emot att få jogga i vårsolen, men det var lika kallt i Vimmerby som hemma...

Marina visar hur en petit ska se ut:


Sedan fick vi trimma varsin själva. Elisabeths hund ville hellre kramas än bli trimmad, så hon hade lite problem med att göra klart huvudet...



På tisdagkväll åkte vi till Linköping för att lära oss hur man trimmar perro de agua espanol och andra vattenhundar på Tassarnas Trim. Vi somnade efter en tur till McDonalds och Ica Maxi, och sen hade vi perrokurs hela onsdagen. Det var skoj att få lite mer kontakt med rasen. Jag och lilla Zara tog en promenad i vårsolen och hoppade glatt över cykelställ och andra improviserade hinder. På onsdagen var det riktig sommarvärme, så jag var till och med tvungen att köpa en glass på vägen hem. Det blev en lång bilresa. Mias cd-spelare ville dessutom inte spela något annat än petshop boys, men det var ju helt okej. Jag tror att jag var hemma runt 20-21 på kvällen.

Såhär såg Herman ut innan han klipptes:




Igår och idag har vi lärt oss att trimma engelska cockrar av uppfödaren Susanne Berggren som kom till Trimkompaniet och undervisade oss. Jag fick lite nya tips som jag kommer att använda i framtiden också.

Det har varit väldigt roligt att få komma iväg och se hur andra hundfrisörer jobbar. Jag blev väldigt inspirerad till att inreda min egen salong, så i morgon åker jag till Ikea och shoppar.

1 kommentar:

  1. Tog med Front 242 i fredags - glömde att ge den till dig.....Kom i håg att låna hem den när du kommer i veckan. Där kan vi snacka om att inälvorna byter plats....ha ha Suverän att lyssna på i hörlurar och med mkt bas.

    SvaraRadera